Horeca schorten, gemaakt in Nederland
Gratis levering
Prijzen Exclusief BTW

Schorten bedrukken? Alles wat je moet weten

Schorten bedrukken

Schorten bedrukken?

De presentatie van je personeel is van groot belang voor het imago van je bedrijf. Een schort die bedrukt is met het logo van je bedrijf en die past bij de huisstijl laat een positieve indruk achter. Daarnaast zorgt het voor herkenning en naamsbekendheid van je bedrijf. Het onderscheidt je op een originele manier van je concurrent. Daarom is het van groot belang om de schorten van je medewerkers met grote aandacht en zorg uit te kiezen. Het is bedoeld om je bedrijf te promoten en daarom zeker de moeite van waard om erin te investeren.

Mogelijkheden:

Schorten voor horecamedewerkers zijn in ontelbare uitvoeringen en kleuren te krijgen. De inkt die voor het bedrukken wordt gebruikt is water en uwv-bestendig. Het voordeel hiervan is dat de opdruk niet snel zal verkleuren wanneer het schort veel buiten wordt gedragen. Daarnaast zijn de schorten van gemiddelde of hogere kwaliteit wasbaar op een hoge temperatuur. Dat is natuurlijk een must voor schorten in de horeca waar hygiëne en uitstraling van groot belang zijn.

Verschillende mogelijkheden in schorten bedrukken

Er zijn verschillende technieken om schorten te bedrukken. De meest gebruikte technieken zijn: een transferdruk, een zeefdruk of het maken van een borduursel op het schort.

Transferdruk schorten:

Bij transferdruk wordt een afbeelding of tekst vooraf in één keer gemaakt en op het transferfolie afgedrukt. Daarna wordt de afbeelding gesneden en door middel van hitte met een transferpers op de schort aangebracht.

Zeefdruk schorten:

Bij zeefdruk wordt de opdruk kleur voor kleur aangebracht. Voor elke kleur wordt een aparte zeef gemaakt met uitsparingen op de plaats waar de inkt op het schort moet komen. Na het drukken van een kleur wordt de inkt gefixeerd en gedroogd, waarna de volgende kleur wordt aangebracht.

Borduren schorten:

Borduring: Er wordt van de te borduren tekst of afbeelding een borduurkaart gemaakt. Deze kaart zet de afbeelding om in een aantal steken. De borduurmachine leest deze kaart af en borduurt de steken rechtstreeks op het schort. Bij deze techniek wordt dus totaal geen inkt gebruikt, dit in tegenstelling tot een zeef-of transferdruk.

Voordelen van het borduren van een ontwerp op de schort ten opzichte van bedrukking zijn: een borduursel oogt chiquer dan een print, het is beter bestand tegen wasbeurten in de wasmachine en het hecht vaak mooier op ruwe stoffen. Er zitten ook nadelen aan borduren: bepaalde stoffen kunnen samentrekken door het borduren waardoor de afbeelding wat kan vervormen. Ook is het borduren van een ontwerp niet geschikt als je veel kleine details wilt aanbrengen omdat borduren een vrij ruwe techniek is.

Lees hier nog meer over borduren.

Sublimatie schorten

Een techniek die wat minder wordt gebruikt en daardoor ook veel minder bekend is, is het gebruik van een sublimatieprint. Hierbij wordt met hete inkt een afbeelding in het materiaal zelf afgedrukt. Dit zorgt voor een heldere en kleurrijke print die krasbestendig is en op hete temperaturen gewassen kan worden. Sublimatie kan alleen toegepast worden op schorten waarvan het materiaal voor minstens 65% uit polyester bestaat. Het grote voordeel is dat de afbeelding onderdeel is van het materiaal zelf en dus niet bestaat uit een aparte laag die bovenop de stof ligt. Hierdoor slijt de print niet sneller dan het materiaal van de schort. Een ander voordeel is dat het je niet te maken hebt met instelkosten per kleur waardoor het vrij goedkoop is. Het gebruik van sublimatie heeft ook een groot nadeel: het is alleen mogelijk op wit textiel omdat de print transparant wordt. Dit is tegelijk één van de redenen waardoor deze techniek niet zo vaak toegepast wordt in het bedrukken van horecaschorten. Witte schorten in de horeca zijn niet altijd even praktisch.

Voor welke techniek van schorten bedrukken kies je?

Dit hangt af van het volgende:
– het aantal kleuren wat je wilt gebruiken. Bij een zeefdruk moet er per kleur een aparte zeef worden gemaakt. Hoe meer kleuren je wilt gebruiken, des te hoger worden de instelkosten. De voorbereiding, het gebruik en het schoonmaken van de zeef is erg arbeidsintensief. Daarom is het gebruik van een zeefdruk vooral aan te bevelen bij afbeeldingen met weinig kleuren.

Bij een transferdruk is het veel makkelijker om meerdere kleuren te gebruiken. Met deze techniek is het ook mogelijk om een foto af te drukken;
– het aantal schorten wat je nodig hebt. Omdat de voorbereiding bij zeefdruk dus veel tijd kost, is deze techniek meer rendabel bij het bedrukken van grotere aantallen schorten. Bij transferdruk kost de voorbereiding veel minder tijd en daarom is dit veel meer geschikt voor het bedrukken van kleinere aantallen.

– de kwaliteit die je verlangt:
Bij een zeefdruk wordt de inkt voor een groot deel opgenomen in de vezels van de stof die de inkt vasthouden. Daardoor is de print beter beschermd tegen krassen en veel meer geschikt voor schorten die vaak en op een hogere temperatuur gewassen moeten worden. Gaat het om schorten die minder vaak gedragen hoeven te worden, dan is transferdruk veel goedkoper. Hierbij is de print eigenlijk een laag die bovenop de stof ligt. Hierdoor trekt de inkt niet in de vezels en daardoor is een transferdruk minder kleurvast en worden er sneller krassen zichtbaar op de afbeelding. De keuze die je hierin maakt is dus afhankelijk van de intensiteit van het gebruik van de schorten en je beschikbare budget.

Hulp en advies bij het maken van de juiste keuze

Nu is het goed mogelijk dat je door het grote aanbod en alle mogelijkheden die er zijn, door de bomen het bos niet meer ziet. Dat is best logisch, want je kunt het zo gek niet bedenken of het is er (denk aan kleuren, modellen enzovoort). Daarom is het aan te bevelen om vakkundig advies in te winnen bij een professional op dit gebied. Dit kan via internet, maar het is ook mogelijk dat er iemand met kennis van zaken bij je langs komt in je bedrijf om zo een beeld te vormen van de sfeer, uitstraling en het soort horecagelegenheid. Hierdoor is de expert nog beter in staat om je te adviseren en mee te denken in wat passend en het meest functioneel is in jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Your Cart