Horeca schorten, gemaakt in Nederland
Gratis levering
Prijzen Exclusief BTW

Horeca schorten kopen? Niet te missen tips [9 tips]

Horeca schorten kopen

Schorten kopen?

Een schort of sloof lijkt een eenvoudig kledingstuk, toch kunnen er nog veel dingen fout gaan bij het aanschaffen.

Maak niet de fouten die anderen ook hebben gemaakt, door lage kwaliteit schorten te kopen. Vandaar de onderstaande tips/aandachtspunten:

Tip 1: Ga voor kwaliteit

Schorten zijn er in vele kwaliteiten verkrijgbaar.

Kwaliteitsschorten gaan veel langer mee dan goedkopere schorten. Per saldo ben je goedkoper uit!

Kijk ook naar de kleurconsistentie van de schorten. Dat de schorten ook dezelfde kleur behouden, zelfs naar veel wassen.

Tip 2: Kleur echtheid: blijft de kleur van de schorten goed?

Onze schorten en sloven bestaan voor 65% uit polyester, dit zorgt voor een optimaal kleurbehoud. Zelfs tijdens het industriële wasproces.

Wanneer je de schorten of sloven wilt kopen, kijk dan ook naar de samenstelling van de stof.

Industrieel wassen mogelijk?

Ja, de schorten zijn gemaakt en geschikt voor de horeca en kunnen op 90 graden worden gewassen.

Schorten en sloven worden intensief gebruikt in het restaurant. Dit zijn de kledingstukken die alle viezigheid en vuiligheid opvangen. Het is daarom van belang dat er intensief op hoge temperaturen gewassen kan worden.

Materialen die op een hoge temperatuur gewassen kunnen worden hebben vaak ook een hogere kwaliteit en een langere levensduur.

Tip 3: Zorg dat het bij je bedrijf past: passen de schorten bij mijn huisstijl?

Schorten en sloven een onmisbaar onderdeel van de beroepskleding van de horeca. Belangrijk voor de imago van het bedrijf. Oorspronkelijk zijn schorten ervoor om de kleding te beschermen tegen vuil, tegenwoordig is het veel meer dan dat!

Opzoek naar een rechttoe-rechtaan schortje? Of wil je echt een kledingstuk die bij uw huisstijl past? Bij de horecaschorten.nl hebben we een breed assortiment aan kleuren en modellen. Deze kleuren kunnen ook gecombineerd worden. Kortom: Er is veel mogelijk.

Tip 4: Duurzaamheid: worden de schorten duurzaam gemaakt?

Al onze schorten en sloven worden gemaakt in Nederland. Geen vervuilende import uit het verre oosten. Alle stoffen bevatten Oeko-Tex certificering voor ons volledige assortiment.

Bij ons zijn we er trots op dat onze confectie zich in Nederland bevindt.

Er is veel import op de Nederlandse markt te vinden. Deze worden in grote eenheden geïmporteerd, met als gevolg: veel van hetzelfde! Geen aandacht voor de persoonlijke wensen van de klant en kwaliteit is niet altijd gegarandeerd. Uiteraard kan er bij geïmporteerde schorten wel maatwerk worden verricht, dit gaat vaak gepaard met grote afnames en lange levertijden.

Helaas hebben we niet altijd zicht op de arbeidsomstandigheden aan de andere kant van de wereld.

Van deze omstandigheden is bij Sigro geen sprake. Eerlijk oerhollands vakwerk!

Schorten made in Holland

Tip 5: De prijs: zijn de schorten scherp geprijsd?

Bij Sigro is het gehele productieproces in eigen beheer, vanaf de materialen inkoop en confectie tot en met het borduren en verzenden. Doordat we alles in eigen beheer hebben, kunnen we tegen lage kosten produceren. Daarnaast kunnen we een hoge kwaliteit handhaven.

Voor de materialen kiezen we altijd voor de beste kwaliteit, een lange levensduur is altijd nog het goedkoopste!

Opzoek naar een speciaal model of een grote hoeveelheid, neem dan contact met ons op. We kunnen je een scherpe aanbieding maken!

Tip 6: Stevigheid: zijn de schorten en sloven sterk genoeg?

Schorten beschermen uw kleding, maar zijn ze zelf wel sterk genoeg? Laat je goed informeren naar de kwaliteit van het materiaal en samenstelling van de stof. Daarnaast hebben schorten en sloven een aantal kwetsbare punten, voornamelijk bij de aanbrengpunten van de banden. Hier kunnen schorten wel eens gaan scheuren.

Wij gebruiken we materialen met een stevige kwaliteit stof van 245 gr/m2. Dit zorgt voor een stevig schort en lange levensduur. De standaard kleuren zijn samengesteld uit 65% polyester en 35% katoen. Voor ons een optimale verhouding voor een perfect kleurbehoud, zelfs naar vele malen wassen. Op kwetsbare punten, waar schorten eventueel zouden kunnen scheuren brengen wij verstevigende trenzen aan.

Tip 7: Levertermijn: wanneer wordt de bestelling geleverd?

Heeft u schorten en sloven gekozen voor u en uw personeel? Dan is het altijd vervelend om maanden te moeten wachten op de nieuwe bestelling. Vaak worden nieuwe schorten besteld wanneer de oude zijn versleten, je hebt geen zin om maanden in versleten schorten rond te lopen.

Bij de Sigro is dit niet het geval! We hebben een efficiënte werkwijze en productie dicht bij huis. Doorgaans wordt een opdracht binnen 5 tot 15 werkdagen gemaakt en geleverd.

De meest gangbare schorten en sloven liggen op voorraad deze zijn vaak sneller geleverd.

Tip 8: Personalisatie: kan mijn (bedrijfs)logo op de schorten?

Een schort of sloof zonder uw logo is slechts een kledingstuk. Een schort of sloof met een bedrijfslogo is jouw kledingstuk. Door een logo kun je aan je klanten laten zien wie je bent!

Onze artikelen zijn uitermate geschikt voor borduren of bedrukken.

We beschikken zelf over een borduurstudio, zo kunnen we eenvoudig en snel het (bedrijfs)logo toevoegen aan de schorten.

sloof met split en zak donkergrijs

Tip 9: Comfort: heeft het schort voldoende draagcomfort?

Op een werkdag wordt bedrijfskleding langer gedragen dan vrijetijdskleding. Waarom niet kiezen voor het hoogste draagcomfort? Kijk eens naar de volgende aandachtspunten:

  • Heeft het schort een loopsplit? Schorten en sloven kunnen worden voorzien van een loopsplit, zodat de drager zich makkelijker kan bewegen in de keuken of tijdens het bedienen.
  • Is de nekband van het schort verstelbaar? Door de nekband de verlengen of te verkorten kan het schort op de gewenste hoogte worden gedragen.
  • Zijn de banden aan de achterzijde lang genoeg? Sommige schorten of sloven hebben van die korte achterbanden. Deze kunnen enkel aan de achterzijde worden dichtgeknoopt. In de praktijk zie je vaak de schorten aan de voorzijde worden dichtgeknoopt, hiervoor moet de banden wel lang genoeg zijn. Bij ons is dat het geval!

Nieuwsgierig?

Wil je ook schorten en sloven kopen? Neem eens een kijkje in onze collectie:

Schorten en sloven zelf ontwerpen

Leren schorten

Canvas schorten, voor een leuke schort

of

Standaard goedkope schorten, per 10 stuks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0

Your Cart